8 съвета за родители от един изключителен мъж


8 съвета за родители от един изключителен мъж

Ник Вуйчич е роден със синдрома тетра амелия - рядко заболяване, характеризиращо се с липсата на ръце и крака. Но неговото увреждане не му е попречило да стане успешен и щастлив човек, който мотивира други хора да вярват в себе си и никога да не се отказват от мечтите си. 

Той изнася лекции по цял свят и е продал милиони копия от книгите си. Ник е любящ съпруг и грижовен баща на 2 деца, който има няколко ценни съвета към всички родители.

1. От малки трябва да учим децата си, че няма нищо грешно в това да са различни от останалите хора.

Трябва да им обясним, че приятелите също могат да бъдат различни и това е красотата на разнообразието. Именно затова имаме нужда един от друг. Поради тази причина за мен е изключително важно децата с увреждания да учат заедно със здравите си връстници. 

2. Когато децата общуват едно с друго, те се учат как да комуникират чрез душите си и да виждат със сърцата си. Само по този начин могат да игнорират обкръжението и да се концентрират върху истинското ти аз.

3. Трябва да научите децата си на морални ценности, никой не може да ги третира по различен начин.

4. Децата ви трябва да се научат да станат източник на щастие за самите себе си. Научете ги от малки да виждат и да се радват на малките неща в живота - красив залез, прегръдката на мама, радващото им се куче. 

5. Научете ги да бъдат по-търпеливи. Всеки път, когато съучениците ми ме тормозеха, си казвах, че това никога няма да спре. Липсата на надежда и перспектива само ми донесе депресия и отчаяние. Ако можех да видя бъдещето по-ясно тогава, нямаше да страдам толкова много. Преди си мислех: "Този ще ме тормози цял живот!", но ако бях по-търпелив бих си казал: "И това ще мине!".

6. Научете децата си да се обичат и приемат. Ако човек се чувства силен и уверен, другите също го виждат по този начин. Той привлича околните и е по-успешен в живота.

7. Бъдете искрени и готови да помогнете. Не отговаряйте с "Нямам нужда от твоята помощ" или "Нямам нужда някой да ми помага". Обяснете на децата си, че имате нужда един от друг. Ден след ден, стъпка по стъпка ще станете по-близки.

8. Най-важните думи, които трябва да казвате на детето си всеки ден е "Обичам те".

Постоянно казвам това на лекциите и семинарите си. Хората често плачат, когато се замислят за това. Но истината е много проста - често крием чувствата си, а не трябва, просто кажете: "Обичам те!" Повтаряйте го всеки ден и вашето дете ще знае, че го обичате и имате нужда от него. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама