Една салата, която е много подходяща за зимния сезон.
Необходими продукти за 4 порции:
100 гр глава целина
1/2 глава резене
1-2 глави цикория
½ глава радичио
1 връзка рукола
½ зелена ябълка
¼ глава настърган лук
1 глава червен лук
за дресинга:
сокът на ½ портокал
½ ч. л. сол
¼ ч. л. бял пипер
капки олио с аромат на трюфели
2-3 с. л. светъл оцет
2-3 с. л. зехтин
за сервиране:
50 гр ементал или друго твърдо жълто сирене
украсете с резени портокал и резени ябълка
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте продуктите за дресинга. Нарежете зеленчуците, прибавете ги в купата. Разбъркайте и сервирайте.
Източник: vremezagotvene.bg