За всички любители на кестените предлагаме интересна идея за зимна супа. Кестените също са отличен източник на фибри и стимулират червата и храносмилателния тракт.
Необходими продукти за крем супа от кестени:
200 г кестени
2 моркова
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. бял пипер
кубче зеленчуков бульон
Вижте още: Вегетарианско изкушение: Ризото с печени домати, моцарела и босилек
Начин на приготвяне:
Изпечете филираните кестени в предварително загрята фурна на 220ºC, докато започнат да се напукват. Налейте малко вода в тавата, колкото да се покрие повърхността. Така приготвените кестени ще се обелят лесно.
Отделете обелените кестени. В тигана запържете лука, докато стане прозрачен, след което добавете обелените моркови, нарязани на кубчета, и кестените. Налейте бульона. Гответе докато морковите омекнат. Към бульона прибавете запържения в зехтина чесън, след което сместа се пасира.