Зима в тенджера: Много вкусна крем супа от кестени


Зима в тенджера: Много вкусна крем супа от кестени
Снимка: Istock

За всички любители на кестените предлагаме интересна идея за зимна супа. Кестените също са отличен източник на фибри и стимулират червата и храносмилателния тракт.

Необходими продукти за крем супа от кестени:

200 г кестени

2 моркова

1 скилидка чесън

1 глава лук

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. бял пипер

кубче зеленчуков бульон

Вижте още: Вегетарианско изкушение: Ризото с печени домати, моцарела и босилек

Начин на приготвяне:

Изпечете филираните кестени в предварително загрята фурна на 220ºC, докато започнат да се напукват. Налейте малко вода в тавата, колкото да се покрие повърхността. Така приготвените кестени ще се обелят лесно.

Отделете обелените кестени. В тигана запържете лука, докато стане прозрачен, след което добавете обелените моркови, нарязани на кубчета, и кестените. Налейте бульона. Гответе докато морковите омекнат. Към бульона прибавете запържения в зехтина чесън, след което сместа се пасира.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама