Аспержите са с безброй здравословни ползи за организма. Те са с ниско съдържание на калории и са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. А с тази рецепта, приготвени с пармезан, са неустоими.
Необходими продукти за аспержи с пармезан:
600 г аспержи
60 г масло
100 г пармезан
сол - на вкус
Вижте още: В две стъпки: Домашно масло с пармезан
Начин на приготвяне:
Аспержите се почистват и обелват. Слагат се в подсолена вода на тих огън, докато омекнат. Отцеждаме ги от водата и ги подреждаме в малка тавичка.
Маслото го разделяме на няколко малки парченца и ги нареждаме върху аспержите.
Пармезанът се настъргва отгоре (ако не сте взели настърган) и тавичката се слага във фурната. Запича се на 200 градуса до разтапяне на сиренето.