Много пъти сме писали за ползите от консумацията на червено цвекло. То е богато на най- разнообразни хранителни вещества, които са важни за оптимално ефективното функциониране на имунната система. Съдържа и желязо, ето защо стимулира червените кръвни клетки с нужното им количество от него и улеснява притока на кислород към клетките, което прави тялото по - здраво и младо. Поради тази причина ще ви покажем как да си приготвите вкусна салата с него, която е идеална за по-студените месеци.
Необходими продукти за салатата с червено цвекло:
4 глави червено цвекло
4 супени лъжици зехтин
1/2 глава червен лук, нарязан на тънки филийки
150 г фета сирене
2 с. л. нарязан див лук
1/2 чаена лъжичка сол
малко смлян черен пипер
магданоз
50 г орехи
Разбъркайте добре, сложете в чиния и добавете фета сирене и запечени орехи.
Вижте още: Зимнина от тефтера на баба: Маринованa бобeна салата
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете главите червено цвекло, след което ги нарежете на кубчета. Добавете останалите съставки в подходяща купа. Овкусете със зехтина, солта и черния пипер. Украсете с пресен магданоз.