Много домакини предпочитат да приготвят изделия от тесто у дома. Но всички те допускат една грешка, за която дори не предполагат. Повечето рецепти включват употребата на яйца и именно там грешат всички домакини.
Защо в тестото трябва да се слагат само жълтъци?
Когато приготвяте сладкиши и други тестени изделия никога слагайте цели яйца. За да имат желаната мекота, задължително е при приготвянето на тестото да се използват само жълтъците.
Тестото, което е приготвено само с жълтъци, става пухкаво и меко. В резултат на това след изпичане тестените изделия придобиват желаната текстура - мека вътрешност и не много твърда коричка.
Все пак, ако желаете коричката им е по-твърда, може допълнително да ги намажете отгоре с 1-2 разбити белтъка.
Начинаещите домакини, които се затрудняват с отделянето на жълтъка, може да използват специално приспособление или едра цедка - белтъкът ще изтече, а жълтъкът ще остане в нея.