Много домакини не обичат да пържат риба. И това не е случайно. Приготвянето на пържена риба има един основен неприятен недостатък - появата на лоша миризма у дома.
Но опитните домакини знаят как може да се избегне тази неприятна ситуация с помощта на един зеленчук.
Зеленчукът, който премахва лошата миризма при пържене на риба
Накисване на суровата риба в разтвор на оцет е може би най-популярният метод за неутрализиране на лошата миризма, която се появява при нейното пържене.
Но има по-лесен начин за постигане на този резултат и най-хубавото е, че той не включва продукти, които биха се отразили неблагоприятно върху вкуса на ястието.
С този трик ще изпържите рибата без да умирисвате дома си
В случая опитните домакини използват картофи. Те просто добавят няколко тънки резенчета от този зеленчук във врялото олио.
Това е достатъчно, за да се предотврати появата на неприятна миризма на пържена риба из целия апартамент.