Това ястие е една лесна интерпретация на пълените чушки със сирене. Леко, диетично и много вкусно.
Необходими продукти:
1 кг червени чушки
150-200 г краве сирене
две шепи листенца пресен риган
зехтин
черен пипер
сол
продукти за заливката:
3 яйца
200 мл прясно мляко
черен пипер
сол
150 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете чушките от семките. Нарежете ги на малки парчета и ги сложете върху тава, покрита с хартия за печене. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струйка зехтин. Пъхнете тавата в силно загрята фурна на 230-250 градуса и ги печете, докато омекнат и добият златист загар. Извадете тавата от фурната. Намалете я на 200 градуса.
Поръсете печените чушки с натрошено сирене и листенца пресен риган. Накрая разбъркайте в купа продуктите за заливката и полейте чушките със сирене. Печете на 200 градуса, докато заливката стегне и поръсете с настърган кашкавал. Извадете, когато се стопи и леко зачерви.
Източник: vkusnoteka.blogspot.com