Това е от този тип уютни, вкусни блюда, с които си наливаш чаша бяло вино и се наслаждаваш на ароматите.
Необходими продукти:
1/2 голяма ч.ч. киноа
1 и 1/2 голяма ч.ч. бульон
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
7-8 бр. големи гъби
1 пеперуда пилешки гърди
50 мл. зехтин
1 ч.ч. прясно мляко
200 мл. майонеза Краси
4-5 с.л. гъсто кисело мляко
черен пипер
сол
1 средно голяма глава броколи
1 ч.л. сол
100 г сирене Чедър
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сварете розичките броколи за 5 минути в тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Отцедете ги.
Нарежете пресния лук и чесъна на ситно, сложете ги в тиган и ги задушете в зехтина с малко водичка. Добавете нарязани на филийки гъби и ги задушете, докато омекнат и потъмнеят леко. През това време нарежете пилешкото месо на малки парчета и го добавете при другите продукти в тигана. Запържете го, докато омекне и потъмнее. Поръсете с черен пипер и сол. Налейте прясното мляко, добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте соса добре. Кипнете го и изключете котлона. Сложете и броколите в тигана и внимателно разбъркайте.
Сварете киноата в тенджера с чаша и половина бульон, докато поеме течността и увеличи обема си.
Сглобете касерола като поставите в тавичка 1/2 от киноата.
Отгоре излейте половината от пилешкото с броколи и гъби в сос.
Отново сложете половината киноа и завършете с втората половина от пилешкото с броколи и гъби в сос.
Поръсете обилно с настъргано сирене Чедър и кашкавал и запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.
Поднесете топло.
Източник: vkusnoteka.bg