Предлагаме ви една лесна рецепта.
Необходими продукти:
5 червени чушки
250 г майонеза
80 г кашкавал
100 г гъби
50 г краве масло
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от семето, разрязват се по дължина на две части и се потапят за 1-2 минути във вряща вода подсолена вода.
Гъбите се почистват, нарязват се на ситно и се задушават в маслото и малко вода.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 2/3 от него се смесва с майонезата и гъбите. Сместа се подправя със счукания чесън, черен пипер и сол, разпределя се в бланшираните и охладени пиперки и се поръсва с останалата част от настъргания кашкавал.
Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на 20 минути.