Сигурно сте опитвали от популярните датски маслени сладки, които се продават в повечето големи магазини. Днес ще ви покажем как сами да си ги направите, следвайки долната рецепта.
Необходими продукти за датските маслени сладки:
200 г универсално брашно
100 захар
125 г масло на стайна температура
щипка сол
1 яйчен жълтък
1 чаена лъжичка ванилия
Вижте още: Много вкусно и изискано: Сладки с лавандула и лимон
Начин на приготвяне:
Извадете маслото и яйцето от хладилника половин час, преди да направите тестото.
Пресейте брашното и сложете вътре солта.
Разбийте маслото на крем. Добавете захарта и продължете да разбивате още известно време. Без да спирате да разбивате, добавете жълтъка. Накрая добавете брашното и месете до получаване на хомогенно тесто.
Приберете тестото в хладилника за един час
Включете фурната на 175 ºC.
Разточете тестото с дебелина 7 мм. Нарежете бисквитките в желаната форма и ги наредете върху тава, покрита с хартия за печене.
(Ако желаете по-различна форма, използвайте сладкарски шпритц, за да ги оформите.)
Оставяме ги в хладилника за половин час с тавата. след това ги печете в продължение на 10-12 минути.
Извадете ги и ги оставете да изстинат върху решетка.
Вижте още: В сезона: Рецепта за домашно вино от къпини и малини