Идеална за студени и мрачни дни, тази супа ще ви стопли и засити, както нищо друго. И най-доброто от всичко - има много малко въглехидрати, което я прави супер диетична.
Необходими продукти за супата с кайма:
800 мл зеленчуков бульон
500 г кайма смес
225 г крема сирене
200 грама заквасена сметана
½ глава лук
1 стрък праз лук
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер - на вкус
малко масло или олио
Вижте още: Готово за 5 минути: Вкусен киш със спанак и шунка
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. Празът се нарязва на тънки лентички и се оставя настрана.
В голяма тенджера запържете каймата в малко масло или олио за 6-8 минути, до готовност. Към каймата се добавят лукът и празът, задушават се още 5 минути. Добавете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете всичко да къкри за около 10 минути.
Прибавете сиренето, сметаната и подправките. След това сварете супата отново за кратко и я сервирайте гореща.