За летните жеги: Семифредо с ягоди


За летните жеги: Семифредо с ягоди
Снимка: iStock

Семифредото е типичен италиански десерт, който много прилича на сладолед. Ще ви покажем как да си го приготвите в домашни условия.

Необходими продукти за семифредото с ягоди:

1 1/2 чаши животинска сметана (поне 30% мазнина)

1/2 чаша гръцко кисело мляко (може да замените и с цедено кисело мляко)

1/2 чаена лъжичка ванилия

Ягодов сос

1/3 чаша захар

300 г пресни ягоди, нарязани

1 чаена лъжичка лимонов сок

* Ако ягодите не са много сладки, добавете допълнително 1-2 с.л. захар

Ягодова заливка

200 г пресни ягоди, нарязани

2-3 супени лъжици пудра захар

1 чаена лъжичка лимонов сок

Вижте още: Супер лесен домашен сладолед с банани и ягоди

Начин на приготвяне:

Постелете форма за хляб с размери 21 x 10 сантиметра с прозрачно фолио или използвайте силиконова форма за хляб.

Приготвяне на ягодовия сос

В малка тенджера добавете ягодите, захарта и лимоновия сок, оставете да заври, намачкайте с преса за картофи, гответе 3-5 минути при непрекъснато бъркане, извадете в чиста купа и оставете да изстине, след което охладете в хладилник.

Междувременно в друга купа разбийте сметаната, докато стане твърда, добавете киселото мляко и ванилията, след което внимателно прибавете студения ягодов сос. Изсипете в подготвената форма за хляб, покрийте с найлоново фолио и оставете да замръзне поне 4-5 часа.

Приготвяне на заливката

В блендер добавете нарязаните ягоди, лимоновия сок и захарта, разбийте до гладкост. Изсипете в малка тенджера и гответе на ниска температура за около 5 минути или докато се сгъсти. Оставете да изстине и сервирайте, ако желаете, върху семифредото, а може и отделно в купичка.

Вижте още: Кето сладолед - здравословният начин

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама