За кето маниаци: Джинджифилови сладки без захар


За кето маниаци: Джинджифилови сладки без захар
Снимка: iStock

Какво е Коледата без домашно приготвени сладки? Ако спазвате кето режим и избягвате въглехидрати, тази рецепта е идеална за вас.

Необходими продукти за джинджифиловите сладки

За сладките:

2 1/2 ч.ч. фино смляно бадемово брашно, плюс още за поръсване

1/4 ч.ч фино смляно кокосово брашно

1 с.л. смлян джинджифил

1 с.л. смляна канела

3/4 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч.ч. прясно настъргано индийско орехче

1/2 ч.ч. сода бикарбонат

1/4 ч.л. сол

3/4 ч.ч. масло, омекнало

1/3 ч.ч. гранулиран подсладител

За глазурата:

1 ч.ч. подсладител

2 с.л. меренг на прах

1 с.л. пресен лимонов сок

Вижте още: Лесна баклава с готови кори

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте бадемовото брашно, кокосовото брашно, джинджифила, канелата, карамфила, индийското орехче, содата за хляб и солта. В друга голяма купа разбийте маслото и гранулирания подсладител, докато станат леки и пухкави, около 2 минути. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте, за да се комбинират.

Увийте тестото в прозрачно фолио и охладете за поне 1 час или до една нощ.

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете два листа с хартия за печене.

Разточете тестото между два листа пергаментова хартия. Поръсете тестото от двете страни с бадемово брашно, ако е твърде лепкаво. Замразете, докато стегне (докато все още е между пергаментова хартия) за около 30 минути.

Разхлабете хартията от едната страна, обърнете и отстранете хартията от горната част на тестото. Нарежете бисквитки по желание и използвайте тънка метална шпатула, за да ги прехвърлите върху подготвените тави за печене. 

Замразете изрязаните бисквитки за 15 минути. Печете бисквитките за 10 до 12 минути, докато станат хрупкави и едва започнат да стават златисти по краищата. Охладете напълно върху корите върху решетка. 

Направете глазурата: Разбийте всички съставки с ¼ чаша вода на висока скорост, докато станат гъсти и бели, около 7 минути. Разредете с вода или добавете още подсладител, за да постигнете желаната консистенция, ако е необходимо. Поставете в торбички или бутилки за украса. Оставете глазурата да изсъхне поне 1 час.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама