Предлагаме ви една вкусна и засищаща рецепта за кайма с прясно зеле.
Необходими продукти за телешката кайма със зеле:
1 малка зелка, нарязана
500 смляно телешко месо
1 консерва нарязани на кубчета домати
1 чаша лук, нарязан
2 скилидки чесън, смлени
1 супена лъжица бульон на прах
½ чаена лъжичка кимион
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Поставете телешката кайма в голям тиган на среден огън. Натрошете телешката кайма с дървена лъжица и гответе, докато месото покафенее.
Преместете смляното месо на една страна и добавете в тигана наситнените лук и чесън. Когато е готово, се изсипват доматите на кубчета и останалите подправки.
Оставете да заври и да къкри 5 минути на средно силен огън. Опитайте за сол и коригирайте.
Добавете нарязаното зеле, разбъркайте и гответе с капак до готовност