Вкусотия: Рецепта за ризото с брюкселско зеле


Вкусотия: Рецепта за ризото с брюкселско зеле
Снимка: iStock/Guliver

Брюкселско зеле? Този зеленчук отдавна е популярен в западните страни, но у нас към него все още се гледа със снизхождение. Той обаче е много богат на антиоксиданти, фибри и витамин К. Ето защо е страхотна идея да го добавите към диетата си и не, не си мислете, че вкусът му е неприятен, защото ще сгрешите.

Рецепта за ароматно ризото с брюкселско зеле

Вижте още: Бърза вечеря: Печена паста с броколи и пиле

Необходими продукти:

Ориз

  • 125 г. масло
  • 250 г. брюкселско зеле
  • 1 глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.ч ориз Арборио
  • 3 ч.ч пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • пармезан на вкус

Приготвяне:

В тенджера разтопете маслото, а щом цветът му потъмнее отсипете половината от него в друг съд и го запазете за по-късно. Нарежете брюкселските зелки наполовина и ги запържете в маслото, което е на тигана, за около 8 минути. Когато са готови, извадете ги от тенджерата и запържете лука и чесъна в останалото масло. Към тях прибавете ориза и 1 ч.ч от пилешкия бульон.

Оставете ориза на котлона, докато не поеме целия бульон и добавете 2-рата чаша, а след това и 3-тата. След като оризът е сварен, е време да добавите към него солта, пипера, брюкселското зеле и останалото масло. Сервирайте с поръсен отгоре пармезан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама