Ако обичате лазаня, ви предлагаме този път да си я направите с пилешко месо.
Необходими продукти за пилешката лазаня:
За пилешката смес:
2 супени лъжици зехтин или слънчогледово олио
500 г пилешко филе, нарязано
½ червена люта чушка, почистена от семките и нарязана на ситно
2 големи скилидки чесън, смачкани
200 г гъби, нарязани
200 г бейби спанак
2 ч. л. царевично брашно
200 г заквасена сметана
1 супена лъжица прясно нарязан магданоз
За соса:
400 г нарязани домати, от консерва
2 супени лъжици доматено пюре
1 с. л. наситнени листа от мащерка
сол и прясно смлян черен пипер
За сглобяване:
50 кори за лазаня
150 г чедър, настърган
Вижте още: Лазаня с патладжани
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200C.
За да направите пилешката смес, сложете олиото в тиган на силен огън. Добавете парчетата пиле и запържете бързо до златисто. Добавете лютата чушка, чесъна и гъбите, запържете за няколко минути. Добавете спанака и разбъркайте, докато омекне.
Измерете царевичното брашно в малка купа и разбъркайте в 2 супени лъжици вода, докато сместа стане гладка.
Добавете заквасената сметана и магданоза в тигана с пилето и разбъркайте. Изсипете сместа от царевично брашно и разбъркайте, докато се сгъсти. Заделете.
За да направите соса, смесете доматите, доматеното пюре и мащерката в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Потопете корите за лазаня във вряла вода за няколко минути, докато омекнат.
Наредете един слой кори лазаня на дъното на подходяща тава. Изсипете с лъжица половината от пилешката смес. Залейте с една втора от доматения сос. Отгоре се нареждат пак кори лазаня. Повторете слоевете отново. Завършете с кори. Поръсете отгоре с настърган чедър и печете 35-40 минути.
Вижте още: Лазаня със сьомга и пресен спанак