Предлагаме ви рецептата за една прекрасна лятна торта с желирани ягоди.
Необходими продукти за желираната торта:
1 пакетче краве масло, 125 г
100 г пудра захар
1 яйце
настъргана кората на половин лимон
250 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
за сиропа:
1 к.ч. кристална захар
1 с.л. желатин
2 ч.ч. измити и отцедени ягоди
Вижте още: Сочна торта Червено кадифе
Начин на приготвяне:
Разбийте размекнатото масло заедно с пудрата захар и лимоновата кора. Прибавете последователно разбитото яйце и пресятото с бакпулвер брашно. Замесете меко тесто, което разстелете в намаслена и набрашнена тортена форма. Набодете го на няколко места с вилица и печете в умерено загрята фурна (170 градуса) до златисто оцветяване. Оставете блата да изстине, без да го вадите от формата. След това наредете върху него подсушените ягоди. Разтворете захарта за сиропа в 1 к.ч. вода и кипнете на огъня. После отстранете от огъня и прибавете желатина, който предварително сте накиснали в 1 к.ч. студена вода. Бъркайте, докато желатинът се разтвори напълно. Изчакайте сиропа да се поохлади и залейте тортата. След това я оставете в хладилника, за да се желира.