Вкусотия: Желирана торта с ягоди


Вкусотия: Желирана торта с ягоди
Снимка: iStock

Предлагаме ви рецептата за една прекрасна лятна торта с желирани ягоди.

Необходими продукти за желираната торта:

1 пакетче краве масло, 125 г

100 г пудра захар

1 яйце

настъргана кората на половин лимон

250 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

за сиропа:

1 к.ч. кристална захар

1 с.л. желатин

2 ч.ч. измити и отцедени ягоди

Вижте още: Сочна торта Червено кадифе

Начин на приготвяне:

Разбийте размекнатото масло заедно с пудрата захар и лимоновата кора. Прибавете последователно разбитото яйце и пресятото с бакпулвер брашно. Замесете меко тесто, което разстелете в намаслена и набрашнена тортена форма. Набодете го на няколко места с вилица и печете в умерено загрята фурна (170 градуса) до златисто оцветяване. Оставете блата да изстине, без да го вадите от формата. След това наредете върху него подсушените ягоди. Разтворете захарта за сиропа в 1 к.ч. вода и кипнете на огъня. После отстранете от огъня и прибавете желатина, който предварително сте накиснали в 1 к.ч. студена вода. Бъркайте, докато желатинът се разтвори напълно. Изчакайте сиропа да се поохлади и залейте тортата. След това я оставете в хладилника, за да се желира.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама