Кой каза, че готвенето не може да бъде лесно и приятно? Или пък споделено занимание? На 11 април малко след 19:00 ч. около стотина души се пренесоха на кулинарната улица на "Вкусно с усмивка" – първата книга на създателката на Foodie Boulevard – Софи Йотова.
След първия урок по правене на палачинки, който зам.-главният редактор на издателство "Сиела" Христо Блажев завърши с отличен (по милост), до Софи застана и модният блогър Ванина Ханджийска – заедно те защитиха тезата, че храната е не само необходимост, а и аксесоарът към всяка визия, която никога не излиза от мода. Защото това, как и с какво се храним, определя и начина, по който изглеждаме.
"Най-осмислящото щастие е синтезираното. Онова, което можеш да си построиш вътрешно, независимо какво се случва с теб, на теб или около теб, често дори поради независещи от теб причини. Ценното е всеки да се научи да генерира своето собствено щастие според своите собствени ценности, своите собствени потребности, нужди, цели, мечти, желания, таланти, умения и интереси. А ако има и един човек, който бъде докоснат от нечия странна дефиниция на щастие, смисълът е там", сподели щастливата Софи.
Накрая на тази кулинарна феерия авторката бе обградена от десетки почитатели, които получиха своите персонални съвети как да се превърнат, без да готвят, в корифеи в кухнята.
"Вкусно с усмивка: 123 кулинарни изкушения със Софи Йотова" ще промени разбиранията ви за евтино, вкусно, здравословно готвене, ще ви накара да съпреживявате храната, а не да я изолирате до проста необходимост. В кухнята и отвъд нея.
"Вкусно с усмивка" от Софи Йотова е книга за оптимисти, песимисти, професионалисти, тепърва прохождащи, традиционалисти и смели експериментатори – за всеки, който иска да бъде в мир с това, с което се храни.
Ето и рецептата за Сурова тарталета с кокос и кашу
Време за приготвяне: 5 минути+2 часа за стягане
Бюджет: Под десет лева
Порции: 4
ПРОДУКТИ:
100 г сурово кашу
50 мл мед, кленов сироп или друг течен подсладител по желание
100 г крем от кокос (пюре)
3 с.л. кокосово масло
5 с.л. кокосово брашно или стърготини горски плодове за декорация
СТЪПКИ:
1. С помощта на чопър, пасатор, мощен блендер или кухненски робот пасирайте всички продукти без горските плодове до пълно хомогенизиране.
2. Разпределете сместа във формички по избор. 3. Декорирайте и замразете.