Вкусно и здравословно: Рецепта за печена сьомга със зеленчуци


Вкусно и здравословно: Рецепта за печена сьомга със зеленчуци
Снимка: iStock/Guliver

Разнообразното и здравословно хранене не винаги е свързано с часове стоене до котлона. Много ястия се приготвят много лесно, а една от храните, които не изискват дълга термична обработка, е рибата.

Ако сте в настроение за здравословен и вкусен обяд, пригответе сьомга! Една от най-популярните риби в света, която може да се приготви по безброй начини. Днес ви представяме рецепта за сьомга на фурна, която е готова за около двайсетина минути.

Необходими продукти за сьомга на фурна:

2 парчета сьомга

2 тиквички

2 червени чушки

1 сладък картоф

100 мл зехтин

половин лимон

2 скилидки чесън

сол и пипер - на вкус

1 ч. л копър (сух или пресен)

Вижте още: Toртелини с пиле, броколи и сос от пармезан

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте парчетата сьомга и ги подсушете добре с хартиена кърпа.

Почистете зеленчуците. Нарежете сладкия картоф на тънки филийки, защото има нужда от най-много за печене.

Нарежете тиквичките и чушката на ивички. Сложете всички зеленчуци в купа, разбъркайте и посолете.

Смесете зехтина с наситнения копър, счукания чесън и лимоновия сок.

Посолете всяко парче сьомга, след което го намажете със смес от масло и копър. С останалото олио и копъра подправете зеленчуците. Намажете дъното на тава с масло. Поставете зеленчуците отгоре, след това рибата.

Печете на 200 градуса за 10 до максимум 15 минути, пробвайте с вилица дали лесно се отделя месото и дали зеленчуците са омекнали.

По желание сервирайте с резен лимон, още зехтин или чесън. Добър апетит!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама