Вкусна рецепта с лук: Най-доброто, което някога ще ядете!


Вкусна рецепта с лук: Най-доброто, което някога ще ядете!
Снимка: iStock

Лукът е основна храна в много кухни, но тази невероятно вкусна рецепта го превръща в звездно ястие. Тези кюфтенца с лук са едно възхитително лакомство - идеални като предястие или гарнитура. Тази рецепта ще накара всеки да поиска още.

Необходими продукти за кюфтенцата с лук

5 средни глави лук

1 голям картоф

2 яйца

2 супени лъжици пшенично брашно (40 грама)

2 супени лъжици царевично брашно (40 грама)

1 щипка магданоз

по 1 чаена лъжичка сол, мащерка, черен пипер, кимион и люспи чили

За премахване на горчивината на лука:

1 литър вода

2 супени лъжици сол (16 грама)

За пържене:

1 чаена чаша растително масло (90 мл)

Вижте още: Как да режете лук БЕЗ да ви текат сълзи

Начин на приготвяне:

Пригответе лука

Нарежете лука на тънки кръгчета. Това им помага да се готвят равномерно и да абсорбират вкусове.

Поставете кръгчетата лук в купа и ги покрийте с 1 литър вода, смесена с 2 чаени лъжички сол. Оставете ги да престоят около 10 минути. Този процес помага да се премахне всякаква горчивина от лука.

Отцедете лука и изплакнете добре под студена вода. Подсушете с чиста кърпа.

Пригответе картофа

Обелете и настържете големия картоф. Настъргването на картофа добавя текстура и помага за свързването на кюфтенцата.

Изцедете излишната вода от настъргания картоф с чиста кухненска кърпа или тензух. Премахването на излишната влага е от решаващо значение за постигане на хрупкави кюфтенца.

Вижте още: Каква е разликата между див и пресен лук

Смесете съставките

В голяма купа смесете отцедения лук, настъргания картоф, 2 яйца, 2 супени лъжици пшенично брашно, 2 супени лъжици царевично брашно, щипка нарязан магданоз и по 1 чаена лъжичка сол, мащерка, черен пипер, кимион и люспи чили.

Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират напълно. Сместа трябва да е хомогенна и лесна за оформяне.

Вземете малки порции от сместа и ги оформете във формата кюфтенца. Уверете се, че са еднакви по размер за последователно готвене.

Изпържете кюфтенцата

Загрейте 1 чаена чаша (90 мл) растително олио в тиган на среден огън. Олиото трябва да е достатъчно горещо, за да цвърчи, когато се добавят кюфтенцата.

Пържете на партиди, като печете всяка страна за около 3-4 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави. Избягвайте препълването на тигана, за да осигурите равномерно готвене.

Извадете пържените кюфтенца от тигана и ги поставете върху покрита с хартиена кърпа чиния, за да се отцеди излишното олио.

Сервирайте горещи, придружени със сос по ваш избор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама