Необходими продукти:
1,5 кг. тиквички
500 гр. свинска кайма
2 с.л. доматена паста
3 скилидки чесън
1/2 връзка пресен лук
магданоз
сол на вкус
За заливката:
3 яйца
200 гр. заквасена сметана
малко сол
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се нарязват на по-едри кубчета след това се бланшират за кратко във вряща вода. Оставете да се изцедят хубаво в гевгир.
2. Каймата се запържва за кратко. Сваля се от котлона и тогава се добавят всички подправки и се обърква. Лукът и магданозът се нарязват, а чесънът се пресова.
3. Тиквичките и каймата се изсипват в тава и объркват хубаво. Слага се да се пече във фурната на 200 градуса за около 30 минути. Ако има течност, внимателно накланям тавата и изливам.
4. Накрая се прави заливката. Яйцата и сметаната се разбиват на ръка. С тази смес се залива мусаката и се връща във фурната да се доопече.
Да ви е сладко!