Винаги правете това за перфектни домашни бисквитки


Винаги правете това за перфектни домашни бисквитки
Снимка: iStock

В някои рецепти за домашно приготвени бисквитки пише, че трябва предварително да охладите тестото, преди да започнете да печете. Макар че може да е изкушаващо да пропуснете тази стъпка, ние ви съветваме да не го правите. Ето защо е хубаво да поставяте тестото в хладилник за няколко часа.

Каква е целта на охлаждането на тестото за бисквитки?

Охлаждането на бисквитено тесто постига три основни резултата: по-бухнали, по-меки и по-ароматни бисквитки. Но как работи?

1. Процесът на смесване на тестото за бисквити генерира топлина и кара съставките да се затоплят, докато се комбинират. Независимо дали сте започнали с масло със стайна температура или разтопено, поставянето на бисквитките направо във фурната от смесването ще накара маслото да се разтопи бързо и бисквитките да загубят голяма част от структурата си. Оставянето на достатъчно време на тестото да се охлади в хладилника означава, че когато печете бисквитките, маслото в тестото ще бъде по-твърдо, помагайки на бисквитките да запазят формата си.

Вижте още: Лесна рецепта за бисквити с вкус на лимон

2. Дори след като сте направили тестото, съставките могат да се желират още повече, докато стоят в хладилника. През това време брашното продължава да абсорбира влагата от мокрите съставки. Ако някога сте правили кори за пай или друг вид сладкиши, може би знаете, че прекалено хидратираното тесто води до по-малко люспест резултат.

3. Помислете за мариноване на месо или зеленчуци или за оставяне на голям съд със сос да къкри с часове. Колкото по-дълго можете да оставите тестото да престои необезпокоявано в хладилника (до около два дни), толкова повече съставките могат да се слеят заедно, за да образуват по-задоволителен и хомогенен вкус.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама