Вегетарианско изкушение: Ризото с печени домати, моцарела и босилек


Вегетарианско изкушение: Ризото с печени домати, моцарела и босилек
Снимка: Istock

Това вегетерианско ризото е истински полет на сетивата, като започнем от ароматния вкус и завършим с невероятния вкус.

Необходими продукти за ризото с печени домати, моцарела и босилек:

2 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана на ситно

300 г ориз арборио

чаша бяло вино

750 мл горещ зеленчуков бульон

100 г чери домати

малка шепа листа от босилек, нарязани на ситно, плюс няколко допълнителни малки листа за сервиране

25 г пармезан

150 г моцарела, накъсана на малки парчета

Вижте още: Сочни пилешки крилца със соев сос и червени боровинки на Air-fryer

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200C. Загрейте зехтина в огнеупорен тиган, след това прибавете лука и гответе на слаб огън за 8-10 минути до златисто. Сложете ориза при лука и разбъркайте добре, докато се покрие. Залейте с виното и гответе 2 минути, докато се абсорбира. Залейте с горещия бульон, след което оризът се разбърква бързо. Сложете ястието във фурната и запечете ориза за 10 минути.

Извадете от фурната и прибавете доматите, босилека, половината пармезан и малко подправки. Изравнете всичко грубо с гърба на лъжица, след което наредете равномерно парчетата моцарела в ризотото. Поръсете и останалия пармезан и зехтин. Върнете ястието във фурната и запечете всичко още 10-15 минути, докато оризът се свари. Оставете да престои няколко минути, поръсете с няколко допълнителни листа босилек и сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама