Вегетариански пълнени патладжани


Вегетариански пълнени патладжани

Сега е сезонът на патладжаните, затова днес ще ви представим една много вкусна вегетарианска рецепта за пълнен патладжан.

Необходими продукти:

4 патладжана

1 1/2 пиперка

2 моркова

5-6 скилидки чесън

3 домата (среден размер)

1/2 вр. магданоз

2-3 с.л. галета

2-3 с.л. доматено пюре

сол и черен пипер на вкус

зехтин (олио)

1/4 дафинов лист

риган

босилек

моцарела за допичане

Начин на приготвяне:

Патладжаните се разполовяват, издълбават, посоляват и оставят с отвора надолу за 15-тина минути.

Издълбаната сърцевина се слага в купичка, също се посолява и се оставя за 10-тина минути.

Патладжаните и издълбаната им сърцевина се изплакват със студена вода, за да се измият от горчивия сок.

Половинките патладжани се поставят в тавичка, намазват се със зехтин (олио) и се запичат във фурната на функция грил за около 5-10 минути.

В тиган се загрява зехтин (олио), запържва се нарязаната на лентички пиперка, нарязания на малки кубчета морков и сърцевината на издълбаните патладжани, нарязана на парченца.

После се добавят доматите - предварително обелени и нарязани на кубчета, сол и черен пипер на вкус, доматеното пюре и дафиновия лист. Когато поври и се посгъсти, вадим дафиновия лист, прибавяме ситно нарязания чесън, риган и босилек и галетата. Оставяме да поври на огъня още 2-3 минутки.

Пълним патладжаните с така приготвената смес, наливаме съвсем малко водичка в тавичката и запичаме за около 15-тина минути на предварително загрята до 200 градуса фурна.

Ако от плънката остане при пълненето, може да ie разпределr в тавичката между патладжаните.

Изваждаме тавата от фурната, поставяме върху патладжаните тънки резени моцарела и допичаме, докато моцарелата се разтопи и леко зачерви.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама