Здравословно сладко изкушение.
Необходими продукти за блатовете:
2 ч.ч. овесени ядки, натрошени в кухненски робот
6 средно големи ябълки
1/2 ч.ч. стафиди
3 с.л. тахан
1/2 ч.л. кардамон
1 меко авокадо – обелено и намачкано
За крема:
4 узрели банана
4 с.л. сурово какао + 1с.л. за поръсване
4 с.л. тахан
Начин на приготвяне:
Възползвах се от сладостта на ябълките, стафидите и бананите и не съм използвала допълнително мед или друг подсладител. Ако планирате да предложите тортата на хора, които си хапват често сладко, може би ще е добра идея да подсладите всяка смес с по една, две лъжици мед.
Обелете и настържете ябълките на едро ренде. В купа смесете всички съставки за блата и размесете с ръце до образуването на гъста лепкава смес. Разделете я на две равни части.
Разпределете и оформете блат от едната половина във форма за торта или тава.
В друга купа намачкайте бананите, какаото и тахана до образуването на еднородна смес. Разпределете половината крем върху блата.
Върху крема внимателно нанесете втората част ябълкова смес и завършете с втора доза крем.
Обилно поръсете с какао и оставете да престои в хладилника за една нощ. На следващия ден внимателно махнете страничната част на формата и сервирайте охладена.
Източник: sundaybakeclub.com