Веган торта с ябълки


Веган торта с ябълки

Здравословно сладко изкушение.

Необходими продукти за блатовете:

2 ч.ч. овесени ядки, натрошени в кухненски робот

6 средно големи ябълки

1/2 ч.ч. стафиди

3 с.л. тахан

1/2 ч.л. кардамон

1 меко авокадо – обелено и намачкано

За крема:

4 узрели банана

4 с.л. сурово какао + 1с.л. за поръсване

4 с.л. тахан

Начин на приготвяне:

Възползвах се от сладостта на ябълките, стафидите и бананите и не съм използвала допълнително мед или друг подсладител. Ако планирате да предложите тортата на хора, които си хапват често сладко, може би ще е добра идея да подсладите всяка смес с по една, две лъжици мед.

Обелете и настържете ябълките на едро ренде. В купа смесете всички съставки за блата и размесете с ръце до образуването на гъста лепкава смес. Разделете я на две равни части.

Разпределете и оформете блат от едната половина във форма за торта или тава.

В друга купа намачкайте бананите, какаото и тахана до образуването на еднородна смес. Разпределете половината крем върху блата.

Върху крема внимателно нанесете втората част ябълкова смес и завършете с втора доза крем.

Обилно поръсете с какао и оставете да престои в хладилника за една нощ. На следващия ден внимателно махнете страничната част на формата и сервирайте охладена.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама