Днес ви представям една рецепта за веган бонбони, направени от ядки, лешников тахан и фурми. Без излишни подправки – само какао и печени лешници.
Необходими продукти за около 30 малки бонбона:
100 грама сурово кашу
100 гр сурови бадеми
10 фурми
2-3 сл какао на прах
2-3 сл лешников тахан
50 гр печени белени лешници
Начин на приготвяне:
Накиснете предварително фурмите за 40 минути в топла вода. Обелете и махнете костилките.
В кухненси робот смеляйте наситно бадемите и кашуто и добавете фурмите.
Прехвърлете готовата смес в купа добавете 2 сл тахан и 2 сл какао. Омесете тесто, с консистенция лесна за моделиране на топчета. Ако е много сухо сложете още тахан или малко вода, ако е много течно добавете още какао.
От готовата смес оформете малки топчета, които оваляйте в смлените на ситно печени лешници.
Поставете бонбоните в хартиени кошнички за бонбони и подредете в кутия.
За по-добър вкус – споделете с приятели.
Източник: sundaybakeclub.com