Вижте как точно да си приготвите тези постни фалафели, които са и много вкусни.
Необходими продукти:
300 гр печено цвекло (1 средно голяма глава)
200 гр печен сладък картоф
300 гр сварен нахут
2 с. л. зехтин
3-4 с. л. нахутено брашно (или кокосово брашно)
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 с. л. ситно нарязан магданоз
2 с. л. пушен червен пипер
1 с. л. кимион
2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
УНИКАЛНО ПИЛЕ С ОРИЗ ПО БАБИНА РЕЦЕПТА
Начин на приготвяне:
Изпечете цвеклото и картофа, след което ги обелете. Блендирайте до хомогенна смес.
Отцедете нахута от консерва или използвайте предварително сварен, блендирайте го.
Смесете всички съставки в купа без брашното. Добавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес. Добавете брашното, докато получите меко тесто, което може да се оформя с ръце - при нужда добавете повече от 3 с. л..
Оформете малки топчета или кюфтенца. Наредете върху хартия за печене. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути или докато хванат лек загар. Сервирайте с млечен сос.