С четири съставки и само в две лесни стъпки можете да направите идеално пенливо пармезаново масло, което ще стане вкусна част от вашето ежедневие. Ще придаде изобилие от вкус на всичко, върху което го намажете, а за закуска не пропускайте да го опитате с препечен хляб.
Необходими продукти за домашно масло с пармезан:
250 грама масло, нарязано на ситно, на стайна температура
2 счукани скилидки чесън
1/2 чаена лъжичка смлян сладък пипер
40 грама пармезан, нарязан на ситно
Вижте още: Много вкусно: Спанак с ориз
Начин на приготвяне:
Сложете маслото, скилидката чесън, черния пипер и пармезана в блендер и пасирайте, докато всичко се смеси добре.
Прехвърлете с лъжица в стъклена чиния за сервиране, която има и собствен капак.
Поставете в хладилника за час, за да се охлади.
Сервирайте с препечен хляб и поръсете с още пармезан.