Универсално леко пандишпанено тесто


Универсално леко пандишпанено тесто
Снимка: iStock

Пандишпаненото тесто е класика в слакарството, затова днес ще ви покажем как се приготвя.

Необходими продукти:

5 яйца

125 гр захар (малко повече от 1/2 ч.ч.)

125 гр брашно (малко повече от 1/2 ч.ч.)

ванилия

по желание: ядки, плодове, шоколад

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват до побеляване заедно със захарта по три начина: при затопляне до температура 70 градуса и с прибавка на няколко капки вода; без затопляне; заедно с другите продукти.

Белтъците се отделят в сух чист съд, като се внимава да не попадне при тях жълтък или мазнина. Бъркалките на миксера също трябва да са сухи. В началото те се разбиват леко с прибавка на малко сол (особено ако са от по-стари яйца), а след това до получаване на гъст сняг.

Разбитите белтъци се прибавят внимателно към разбитите жълтъци, като същевременно се ръси по малко от брашното (ако се бърка бързо и в кръг, сместа спада и опеченият от нея сладкиш става тънък и сбит). Накрая се прибавят ароматните вещества - ванилия, настъргана лимонова кора и др.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама