В сезона на зелето сме и няма как да не ви представим една страхотна рецепта със свинско месце и зеле.
Необходими продукти:
600 гр месо (по желание, но е хубаво да има малко мазничко)
1 зелка
1 голям морков
1 домат
1 с.л. доматено пюре
олио
подправки по избор: сол, червен пипер, дафинов лист, листа целина
Вижте още: Ето как се приготвя най-вкусното пиле с ориз
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето, посолете и го намачкайте много хубаво с ръце. Настържете и моркова и го добавете към зелето.
Нарежете месото на хапки и посолете. Загрейте олио в тенджера и запържете месото до златисто.
Изкарайте го настрани и в същата мазнина започнете да слагате от зелето.
Нормално е то да намали обема си и ще можете да съберете цялата зелка. Запържете го и добавете червен пипер, настъргания домат и доматеното пюре.
Ако е необходимо, сипете топла вода, върнете месото и добавете два дафинови листа.
Захлупете с капак и оставете да се задушава на тих огън. Когато е почти готово, поръсете с целината, прехвърлете в тава и печете във фурната до готовност.
Да ви е сладко!