Представяме ви една страхотна рецепта за пиле на шише – лесно, бързо и вкусно.
Необходими продукти:
1 цяло пиле
150 г меко масло
сол, червен пипер
1 пилешки бульон
една бутилка бира
Начин на приготвяне:
В тавичка нарежете картофи или други зеленчуци по избор. Сложете им малко сол и масло.
Смесете 150 г меко масло, сол и червен пипер, подсушете добре пилето и го намажете със сместа. След това го нанижете на бутилката. В бутилката може да сложите и един пилешки бульон.
Предварително загрейте фурната на 180 градуса, след като поставите пилето, вдигнете градусите на 200.
Печете около час и половина, два до готовност. По време на печенето бирата трябва да излиза и по този начин да облива пилето, за да се образува хрупкава коричка.
Можете да въртите тавата, докато се пече, ако ви се струва неравномерно изпечено.