Тази рецепта е позната на всички от много години. Сигурно си спомняте как бабите я правеха много често, а ние си облизвахме пръстите. А ето как да си я приготвим сами!
Необходими продукти:
1.5 л. вода
3 с.л. оцет
1ч.л. сол
3 яйца
400 гр. кисело мляко
150 гр. сирене
Чесън
Олио
Червен пипер
КАК ДА ПРИГОТВИТЕ ПЕРФЕКТНОТО ПОШИРАНО ЯЙЦЕ
Начин на приготвяне:
Счупваме яйцата едно по едно в черпак и лекичко го изсипвате във врящата с оцет подсолена вода. След 3 минути го изваждате. Разбивате млякото, прибавяте натрошеното сирене и счукания чесън, изсипвате в чинията, а отгоре нареждате забулените яйца. Загрявате олио, малко червен пипер и заливате отгоре.