Ако имате по-стар хляб (на 2-3 дена) и вече не е толкова мек, колкото го обичате, тази рецепта е идеална за вас.
Необходими продукти за запечените филии:
хляб, нарязан на 2 см дебелина
10 големи яйца
1/2 чаша ситно нарязан пресен кориандър, плюс още за гарнитура
1/2 чаша ситно нарязан червен лук
2 1/2 ч.ч. сол
3/4 ч.л. смляна куркума
1/2 ч.ч. смлян кориандър
1/2 ч.ч. прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1 средно голяма чушка чили, без семки и ситно нарязано (около 2 супени лъжици)
Начин на приготвяне:
Обилно намажете тава с растително масло. Подредете хляба в тавата, застъпвайки филии (трябва да пасват плътно в тавата).
Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете нарязан пресен кориандър, лук, сол, куркума, сух кориандър, черен пипер, кимион, джинджифил и чили, докато се смесят добре. Изсипете яйчената смес върху филиите хляб, като леко натиснете, за да се потопят. Оставете да кисне, докато хлябът поеме по-голямата част от яйчената смес, поне 30 минути и до 24 часа. (Ако се накисва повече от 1 час, покрийте и сложете в хладилник; оставете да престои на стайна температура за 30 минути преди печене.)
Загрейте фурната до 180 градуса. Печете до златисто, 35 до 40 минути.