Днес ви представяме супер бюджетна рецепта за крем супа от леща и моркови, която става много бързо.
Необходими продукти за крем супа от леща и моркови:
2 ч.л. семена от кимион
щипка лют червен пипер
2 супени лъжици зехтин
600 г моркови, измити и едро настъргани
140 г червена леща
1л горещ зеленчуков бульон (може и на кубче)
125 мл мляко
Вижте още: Жестока разядка с патладжан и кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте голяма тенджера и запържете на сухо 2 ч. л. семена от кимион и щипка люспи лют червен пипер за 1 минута - докато започнат да подскачат из тенджерата и пуснат аромата си.
Добавете 2 с.л. лъжици зехтин, 600 г едро настъргани моркови, 140 г червена леща, 1 л горещ зеленчуков бульон и 125 мл прясно мляко в тигана. Оставете да заври.
Оставете да къкри 15 минути, докато лещата набъбне и омекне.
Разбийте супата с пасатор или в кухненски робот, докато стане гладка. Поднесете с лъжичка кисело мляко.