Трябва да го опитате: Песто по класическа италианска рецепта


Трябва да го опитате: Песто по класическа италианска рецепта
Снимка: iStock

Пестото е италиански сос, който най често се използва за спагети и лазаня. За направата му задължително винаги се използва зехтин и босилек. Днес ви представяме класическа рецепта за приготвянето му.

Необходими продукти за класическо песто:

50 г кедрови ядки

80 г босилек

50 г пармезан

150мл зехтин

2 скилидки чесън

Вижте още: Жестока разядка с патладжан и кисело мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте малък тиган на слаб огън. Запържете кедровите ядки до златисто, като ги разбърквате от време на време. Поставете ги в кухненски робот с босилека, пармезана, зехтина и скилидките чесън. Разбийте до гладкост, след това подправете на вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама