Днес ви представяме една супер вкусна рецепта за класически родопски пататник, в който ще се влюби цялото семейство
Необходими продукти за родопски пататник:
500 г кисело мляко
1 кг картофи
100 г масло
5 яйца
100 г царевично брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол
Вижте още: Няма толкова добра рецепта за сьомга на Еър Фрайър
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с брашното, содата, яйцата и червения пипер.
Сместа се посолява, разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в тава, обилно намазана с масло.
Пече се върху печката. Щом се изпече пататникът от долната страна, се обръща на капак, за да се намаже тавата с останалата част от маслото, и се запече от другата страна.