Трябва да го опитате: Пататник по родопска рецепта


Трябва да го опитате: Пататник по родопска рецепта
Снимка: iStock

Днес ви представяме една супер вкусна рецепта за класически родопски пататник, в който ще се влюби цялото семейство

Необходими продукти за родопски пататник:

500 г кисело мляко

1 кг картофи

100 г масло

5  яйца

100 г царевично брашно

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сода бикарбонат

сол

Вижте още: Няма толкова добра рецепта за сьомга на Еър Фрайър

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с брашното, содата, яйцата и червения пипер.

Сместа се посолява, разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в тава, обилно намазана с масло.

Пече се върху печката. Щом се изпече пататникът от долната страна, се обръща на капак, за да се намаже тавата с останалата част от маслото, и се запече от другата страна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама