Трябва да ги опитате: Постни кюфтета с боб и цвекло


Трябва да ги опитате: Постни кюфтета с боб и цвекло
Снимка: Istock

Постните кюфтета са перфектен безмесен обяд и вървят добре със спагети или картофено пюре. Приготвят се основно от зеленчуци, но днес сме ви подготвили една малко по-различна рецепта, която ще ви хареса.

Необходими продукти за постни кюфтета:

140 г варено цвекло

425 г черен боб

1/2 ч.ч. галета

1/2 ч.ч смлени орехи

1/4 ч.ч. нарязан лук

2 с.л. брашно

1 с.л. доматен сос

1 с.л. соев сос

1 ч.л. смес от италиански подправки

1 ч.л. чесън на прах

3/4 ч.л. сладък пушен червен пипер

2 с.л.  наситнен магданоз

Вижте още: Страхотна постна баница с праз и картофи

Начин на приготвяне:

Настържете цвеклото, след което изстискайте излишната течност. Смесете цвеклото, черния боб, галетата, орехите, лука, брашното, доматения сос, соевия сос, сместа от италиански подправки, чесъна на прах и сладкия пушен червен пипер. Не пасирайте твърде дълго, сместа за кюфтетата трябва да е зърнеста. Прехвърлете сместа в купа, след което добавете наситнен магданоз и сол. Загребвайте 1 супена лъжица от сместа и оформете кюфтета, след което направете същото с останалите. Изпържете кюфтенцата в олио до златиста коричка. Прехвърлете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.

Загрейте доматения сос в голяма тенджера на среден огън. Когато сосът заври, добавете кюфтенцата и оставете да къкри захлупени за около 5-7 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама