Кьопоолуто е едно от любимите мезета на българската трапеза, а по тази рецепта с извара ще го превърнете в кулинарен шедьовър.
Необходими продукти за кьопоолу с извара:
200 г извара
2 патладжана
3 червени чушки
1 домат без люспата, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън
магданоз - за украса
5 с.л. олио
сол - на вкус
орехи - по желание за поръсване отгоре
Вижте още: Жесток трик за крехки свински ребра
Начин на приготвяне:
Патладжаните и чушките опичаме във фурната. Обелваме ги и нарязваме на парчета. Обелваме чесъна и го пресоваме. Доматът обелваме и него нарязваме на ситно.
В дълбока купа поставяме изварата. Към нея добавяме патладжаните, чушките и домата, който сме нарязали на ситно, и чесъна. Разбъркваме добре кьопоолуто и прибавяме към сместа олиото и солта.