Пържените филийки са любима закуска от детството, но дори и сега, когато сме големи, те ни правят щастливи и обичаме да ги хапваме. Известните готвачи имат свои собствени трикове за този "специалитет".
Вижте още: Без брашно: Жесток кекс от кестени и тиква
Яйцата и хлябът са основата на пържените филийки, но все пак се нуждаят от няколко добавки, за да станат с хрупква коричка и меки отвътре.
Важно е яйцата да се разбиват с тел или вилица, а не с миксер.
Но не пропускайте тази стъпка – добавете кимион към яйчената смес! Може да звучи необичайно, но световноизвестни готвачи твърдят, че именно тази подправка превръща това просто ястие в топ специалитет и му придава особен вкус. Кимионът е не само вкусен, но има и многобройни ползи за здравето!
Нарязвате хляба твърде тънко
Ако филийките са много тънки, хлябът лесно може да се разпадне, защото яйчената смес е "тежка". Парчетата трябва да са с дебелина около сантиметър и половина.
Хляб
Винаги е по-добре да използвате хляб, който е престоял един ден.
Подправките
Щипка кимион, черен пипер или малко пармезан в сместа ще направят обикновените пържени хлебчета "шедьовър", а ако искате сладък вариант, добавете канела, ванилия или пудра захар.
Вижте още: Класически френски ябълков пай
Пържене
Олиото трябва да е горещо, за да не поемат много мазнина филийките. Пържете ги на средно силен огън за няколко минути от всяка страна.