Торта-пица


Торта-пица

Много хора обичат редовно да си похапват пица. Днес ви предлагаме една идея как да разнообразите традиционната рецепта за пица като изненадата гостите с с... пица - торта!

Не е трудно, а резултатът е впечатляващ.

Като за начало ви е необходима подходяща кръгла дълбока форма. По нея изрязвате блатовете от готово или приготвено от вас тесто.

Печете блатовете върху хартия за печене около 8 минути, а след това ги оставяте да изстинат.

Трябва да изрежете и "стената" на тортата от тестото - колкото е височината и дължината на стената на формата.

Слагате хартия за печене във формата, "обхождате" я със "стената" от тесто и започвате с блатовете. В конкретния случай пицата е пеперони, но вие можете да сложите на пиците си каквото пожелаете.

Повтаряте процедурата с всеки блат докато не стигнете върха. Там подгъвате края на тестото и слягате "тортата" във фурната.

Печете за 20 - 25 минути. Когато е готова, оставете пица-тортата да изстине за 5 минути преди да я разрежете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама