Топят се в устата: Сладки със свинска мас


Топят се в устата: Сладки със свинска мас
Снимка: iStock

Ако искате да си приготвите много лесни сладки, които се топят в устата, тази рецепта е за вас.

Необходими продукти за сладките със свинска мас:

3/4 чаена чаша свинска мас

3/4 чаена чаша кафява захар

1 голямо яйце

1 чаена лъжичка ванилия или бадемова есенция

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаени чаши брашно, пресято

Начин на приготвяне:

Разбийте свинската мас, захарта и яйцето до кремообразност. Прибавете ванилията, бакпулвера и брашното, докато се образува тесто. По желание можете да добавите ядки или шоколадов чипс.

Оформете тестото на топки с размер 2,5 см в диаметър и поставете върху хартия за печене. Оставете достатъчно пространство между сладките, тъй като ще се увеличат, докато се пекат. Леко сплескайте с ръце, за да оформите кръгла сладка.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна или докато крайчетата покафенеят. Отстранете от тавата и оставете да изстинат, преди да сервирате.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама