Ако искате да си приготвите много лесни сладки, които се топят в устата, тази рецепта е за вас.
Необходими продукти за сладките със свинска мас:
3/4 чаена чаша свинска мас
3/4 чаена чаша кафява захар
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка ванилия или бадемова есенция
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаени чаши брашно, пресято
Начин на приготвяне:
Разбийте свинската мас, захарта и яйцето до кремообразност. Прибавете ванилията, бакпулвера и брашното, докато се образува тесто. По желание можете да добавите ядки или шоколадов чипс.
Оформете тестото на топки с размер 2,5 см в диаметър и поставете върху хартия за печене. Оставете достатъчно пространство между сладките, тъй като ще се увеличат, докато се пекат. Леко сплескайте с ръце, за да оформите кръгла сладка.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна или докато крайчетата покафенеят. Отстранете от тавата и оставете да изстинат, преди да сервирате.