Ако опитате веднъж тези домашни пърленки, завинаги ще забравите за хляба. Може да ги поднесете както с подправки, така и с кашкавал или сирене.
Необходими продукти за пърленки:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
2 ч.ч. брашно
масло - за намазване
Вижте още: Бърз и вкусен обяд: Картофи с гъби и сметана
Начин на приготвяне:
Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.
Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути, преди да почнем да печем пърленките.
Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.
Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с масло.
Сервираме топли.