Топят се в устата: Домашни пърленки


Топят се в устата: Домашни пърленки
Снимка: iStock/Guliver

Ако опитате веднъж тези домашни пърленки, завинаги ще забравите за хляба. Може да ги поднесете както с подправки, така и с кашкавал или сирене.

Необходими продукти за пърленки:

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 ч.л. сол

2 ч.ч. брашно

масло - за намазване

Вижте още: Бърз и вкусен обяд: Картофи с гъби и сметана

Начин на приготвяне:

Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.

Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути, преди да почнем да печем пърленките.

Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.

Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с масло.

Сервираме топли.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама