Топящи се в устата кюфтета с гъбен сос


Топящи се в устата кюфтета с гъбен сос
Снимка: iStock

За всички, които обичат кюфтета - тази рецепта с гъбен сос е супер.

Необходими продукти:

За кюфтетата:

500 г смляно телешко месо

1/4 чаша галета

1/4 чаша мляко

1 яйце

1/2 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, смлени

сол и черен пипер на вкус

За гъбения сос:

2 супени лъжици зехтин

230 г гъби, нарязани

2 чаши телешки бульон

1/4 чаша брашно

1/2 чаша вода

Вижте още: Топ мезе: Кюфтенца с мента и чесън

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете всички съставки за кюфтета. Разбъркайте добре и оформете.

Загрейте олио в голям тиган на среден огън. Изпържете кюфтета от двете страни. Извадете и оставете настрана.

В същия тиган гответе гъбите, докато покафенеят и омекнат, около 5 минути.

Поръсете брашно върху гъбите и гответе за 1 минута, като бъркате непрекъснато.

Постепенно добавете телешки бульон и вода, като внимавате да не останат брашнени бучки. Оставете да къкри.

Върнете кюфтетата в тигана. Покрийте и оставете да къкри за 10 минути.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте върху картофено пюре, ориз или паста.

Вижте още: Пилешки кюфтета със спанак и сметана

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама