За всички, които обичат кюфтета - тази рецепта с гъбен сос е супер.
Необходими продукти:
За кюфтетата:
500 г смляно телешко месо
1/4 чаша галета
1/4 чаша мляко
1 яйце
1/2 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, смлени
сол и черен пипер на вкус
За гъбения сос:
2 супени лъжици зехтин
230 г гъби, нарязани
2 чаши телешки бульон
1/4 чаша брашно
1/2 чаша вода
Вижте още: Топ мезе: Кюфтенца с мента и чесън
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете всички съставки за кюфтета. Разбъркайте добре и оформете.
Загрейте олио в голям тиган на среден огън. Изпържете кюфтета от двете страни. Извадете и оставете настрана.
В същия тиган гответе гъбите, докато покафенеят и омекнат, около 5 минути.
Поръсете брашно върху гъбите и гответе за 1 минута, като бъркате непрекъснато.
Постепенно добавете телешки бульон и вода, като внимавате да не останат брашнени бучки. Оставете да къкри.
Върнете кюфтетата в тигана. Покрийте и оставете да къкри за 10 минути.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте върху картофено пюре, ориз или паста.
Вижте още: Пилешки кюфтета със спанак и сметана