За хората, които обичат кюфтенца - предлагаме ви една интересна и вкусна рецепта, която да опитате.
Необходими продукти за кюфтенцата с мента и чесън:
500 грама агнешка кайма
500 грама телешка кайма
сол и черен пипер
3 - 4 супени лъжици настърган лук (настържете лука върху месото, за да попие сока)
4 скилидки чесън, настъргани или нарязани на ситно
1 чаша настъргано сирене Пекорино
1 чаша мента, ситно нарязана
1 чаша магданоз, ситно нарязан
кората от 1 лимон
2 жълтъка, разбити
1 чаша галета, накисната в прясно мляко за овлажняване
1/4 часа зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Поставете месото в голяма купа и го подправете със сол и черен пипер. Настържете 3-4 супени лъжици лук върху месото, след това добавете чесън, настърганото сирене, ментата, магданоза, лимоновата кора и жълтъците. Изцедете излишното мляко от галетата и я добавете в купата заедно със зехтина.
Хубаво разбъркайте сместа и помощта на супена лъжица оформете малки кюфтенца Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Печете до покафеневане и готовност за около 20 минути.