Топ мезе: Кюфтенца с мента и чесън


Топ мезе: Кюфтенца с мента и чесън
Снимка: iStock

За хората, които обичат кюфтенца - предлагаме ви една интересна и вкусна рецепта, която да опитате.

Необходими продукти за кюфтенцата с мента и чесън:

500 грама агнешка кайма

500 грама телешка кайма

сол и черен пипер

3 - 4 супени лъжици настърган лук (настържете лука върху месото, за да попие сока)

4 скилидки чесън, настъргани или нарязани на ситно

1 чаша настъргано сирене Пекорино

1 чаша мента, ситно нарязана

1 чаша магданоз, ситно нарязан

кората от 1 лимон

2 жълтъка, разбити

1 чаша галета, накисната в прясно мляко за овлажняване

1/4 часа зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса.

Поставете месото в голяма купа и го подправете със сол и черен пипер. Настържете 3-4 супени лъжици лук върху месото, след това добавете чесън, настърганото сирене, ментата, магданоза, лимоновата кора и жълтъците. Изцедете излишното мляко от галетата и я добавете в купата заедно със зехтина.

Хубаво разбъркайте сместа и помощта на супена лъжица оформете малки кюфтенца Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Печете до покафеневане и готовност за около 20 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама