Представяме ви една супер лесна рецепта за десерт с ягоди и маскарпоне.
Необходими продукти за десерта:
500 г маскарпоне
100 г кондензирано мляко
1 брой ромова есенция
1 ч.ч. кафе
10 бишкоти
15 ягоди
Вижте още: Топят се в устата: Трюфели с бял шоколад и кокос
Начин на приготвяне:
Маскарпонето и кондензираното мляко се разбъркват, докато стане еднородна смес. В кафето се разтваря есенцията ром.
Бишкотите се потапят в кафето за 1 секунда и се редят в чашки.
Една част от ягодите се нарязват и се слагат след бишкотите, слага се крем маскарпоне и се заглажда.
Декорира се с останалите ягоди. Може да се яде веднага.