Тиквеник с канела и орехи от тефтера на баба


Тиквеник с канела и орехи от тефтера на баба
Снимка: iStock

Най-добрият начин да посрещнем есента е с тиква на масата, независимо дали ще е под формата на десерт, или основно ястие, а този тиквеник е отличен начин да зарадвате семейството си.

Необходими продукти за тиквеника

500 г кори за баница

800 г настъргана тиква

олио

100 г нарязани орехи

150 г захар

1 ч.л. канела

60 г масло

Вижте още: Супер вкусен шоколадов мус БЕЗ захар

Начин на приготвяне:

Настърганата тиква объркайте с канелата, захарта и натрошените на ситно орехи. Вземайте по 2 кори и ги намазнявайте добре. Слагайте по дължина от плънката и навивайте на руло.

Подреждайте корите една до друга в правоъгълна или квадратна намаслена тава. Отгоре разпределете малки парченца масло. Сложете тиквеника да се изпече до хубав загар. След изваждане го запарете. Когато изстине, поръсете с пудра захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама