Тиквени сладки с крема сирене


Тиквени сладки с крема сирене

Може би това са едни от най-популярните тиквени сладки. Мекички и много ароматни.

Необходими продукти за 45-50 бр.:

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода

1 ванилия

щипка сол

1 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

2 яйца

1 ч.ч. кафява захар

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. пюре от тиква

 

продукти за белия крем:

175 г крема сирене Филаделфия

1 и 1/2 с.л. меко масло

1 ванилия

1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете в купа всички сухи съставки. Разбъркайте ги добре. Разбийте, до побеляване яйцата, заедно със захарта. Добавете олиото и тиквеното пюре и разбъркайте. Накрая изсипете сухите съставки в яйчената смес и разбийте с миксер до хомогенност.

Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на малка лъжичка оформете кръгли, не-много големи сладки, като оставяте разстояние една от друга. Печете ги около 8-9 минути, след това ги охладете напълно върху решетка.

Разбъркайте в купа, с помощта на лъжица, съставките за крема. Слепете сладките две по две с крем. По същия начин изпечете и останалите сладки и ги слепете с крем. При мен това бяха 5 тави.

Източник: vkusnoteka.bg 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама