Може би това са едни от най-популярните тиквени сладки. Мекички и много ароматни.
Необходими продукти за 45-50 бр.:
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
щипка сол
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. пюре от тиква
продукти за белия крем:
175 г крема сирене Филаделфия
1 и 1/2 с.л. меко масло
1 ванилия
1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа всички сухи съставки. Разбъркайте ги добре. Разбийте, до побеляване яйцата, заедно със захарта. Добавете олиото и тиквеното пюре и разбъркайте. Накрая изсипете сухите съставки в яйчената смес и разбийте с миксер до хомогенност.
Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на малка лъжичка оформете кръгли, не-много големи сладки, като оставяте разстояние една от друга. Печете ги около 8-9 минути, след това ги охладете напълно върху решетка.
Разбъркайте в купа, с помощта на лъжица, съставките за крема. Слепете сладките две по две с крем. По същия начин изпечете и останалите сладки и ги слепете с крем. При мен това бяха 5 тави.
Източник: vkusnoteka.bg