Тези хрупкави картофи с пармезан са идеалната пролетна гарнитура


Тези хрупкави картофи с пармезан са идеалната пролетна гарнитура
Снимка: iStock/Guliver

Картофите са на особена почит не само по нашите ширини. Предпочитани са най-вече заради възможността да се съчетават с всякакви ястия.

Предлагаме ви рецепта за меки, почти кремообразни картофи, покрити с хрупкава коричка от сирене, които ще ви накарат да забравите за всички останали ястия на масата.

Необходими продукти:

1/2 килограм големи белени картофи

120 гр пармезан

5 гр червен пипер

5 гр чесън на прах

45 мл зехтин

сол на вкус и пресни билки според вкусовите предпочитания (подходящи са розмарин, риган, мащерка, босилек).

Вижте още: Рецептата на Оливия Уайлд за салатен дресинг, която побърка мрежата

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на две по дължина и след това на полукръгли филийки с дебелина 1-2см. Поставете ги в дълбока купа.

Настържете пармезана на ситно ренде и добавете останалите съставки без свежите подправки. Разбъркайте всичко заедно с картофите.

Подредете нарязаните картофи на един слой върху лист за печене.

Печете във фурна, загрята до 230 градуса за 25-30 минути, след това обърнете всяко парче на другата страна и печете за още 10-15 минути.

Поръсете готовите картофи със свежи билки и настъргано сирене.

Може да ги поднесете със заквасена сметана. Те са идеалното допълнение към любимите ви пържоли или ястие с месо. Комбинирайте със зеленчукова салата от сезонни зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама