Хрупкави отвън, меки отвътре: Сочни картофени крокети


Хрупкави отвън, меки отвътре: Сочни картофени крокети

Картофените крокети обикновено се сервират като гарнитура към основни ястия. Смята се, че произхождат от Франция в края на 19 век.

Необходими продукти за картофени крокети:

700 г картофи

150 г брашно

40 г масло

2 жълтъка

За кората:

2 яйца

200 г брашно

200 г галета

Вижте още: Няма по-вкусно запържено телешко месо с лук

 

картофи

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, прецедете ги, добавете маслото, след което направете пюре. След това се добавят жълтъците и подправките по желание, всичко се разбърква добре и се добавя брашното.

Поръсете ръцете си с брашно, след което от сместа оформете крокети. След това ги намажете с галета, после с яйца и пак с галета. Изпържете ги в добре загрято олио. Подредете ги върху салфетка, за да попие излишната мазнина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама